Olle

Historien om Mirsch

1971 satt en ljudingenjör i en liten kontorslokal med ljudlabb i sitt hem. Han hade bestämt sig för att utveckla och konstruera högtalare som kunde återskapa konserthusets klang i sitt eget vardagsrum. Ljudingenjören, som hette Olle Mirsch, sade upp sig från sin fasta anställning och satsade hela sitt sparkapital för att förverkliga sin framtid som högtalarkonstruktör och sin idé om att konstruera högtalare utöver det vanliga.

Olle Mirsch, som är pappa till Eva Mirsch, utvecklade sitt företag under 70- och 80-talet och blev en av Sveriges största högtalartillverkare. Än idag finns det många hem som har Mirsch-högtalare och de är en viktig pusselbit i den svenska hifi-historien. Om du vill läsa hela historien om Mirsch-högtalarna och relationen till företaget Sonab kan du göra det här: Mirsch means music

Mirsch logotype

Designen till flera av Mirsch-högtalarna och även logotypen till företaget Mirsch togs fram under 1970-talet av Lars Lallerstedt, svensk formgivare och industridesigner och en av de svenska pionjärerna inom industridesign. Denna logotype lever nu kvar genom Evas företag MIRSCH, Projektledning och coaching.

annonser_mirsch

Urklipp_mirsch